tisdag 23 april 2013

Kapitel 3: En början på vänskap?

Morgonen gryr med kvittrande fåglar och en stark sol rakt i Alicia's ansikte. Hon rullar ur sovsäcken i ett yr av fjädrar. Med dun i håret klär hon på sig, gör sig i ordning och kliver in i samåkningsbilen. Hon sitter nervöst och biter på naglarna i stort sett hela resan och med en klump i magen.
Dagen går inte alls bra, när hon lämnar arbetet så har hon inte åstadkommit någonting. Besviken är hon, men imorgon ska hon bättra sig. Solen skiner fortfarande och det är varmt i luften, så hon beger sig, lite nedslagen, till en trollerishow som ska börja.
I Sunlit Tides var det nästan aldrig någon som höll sådana här shower, alla där var ute efter att lura folk och tjäna pengar. Oavsett om det handlade om kärlek eller ett hus. Än en gång påminns Alicia om Olle, hur hjärtat värker varje gång hon tänker på sin älskade bror. Men hon har det så mycket bättre här i Appaloosa Plains, trots att hon bott här en dag och inte har tak över huvudet.

Trollerishowen var helt okej, Alicia tycker trollkvinnan Castor var väldigt modig i alla fall. Dagen går mott kväll och natt, men det hindrar inte Alicia från att fortfarande vilja hitta någon, någon som hon kan bli vän med. Det har hon saknat allt för länge.
Så hon kollar igenom sin telefonkatalog och där hittar hon ett namn; Gabbe Pompe. Han presenterade sig för henne igår i parken, men hon la ingen vidare uppmärksamhet åt honom, då schack-partiet hon höll på med var intressantare. Med darriga fingrar knappar hon in hans nummer. Gabbe svarar och de börjar prata, om allt mellan himmel och jord.

Alicia åker hem, glad, och jobbet är som bortblåst.
Det har blivit mörkt, men Alicia tvingas fumla sig fram genom mörkret och ställa upp den gröna, stinkande soptunnan som en tvättbjörn vält. En aning mer illaluktande och lite sur Alicia, lägger sig i sovsäcken och somnar.

2 kommentarer: